Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

 
Πολιτική Ηγεσία Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δελτία Τύπου 2020 2019 2018 2017 2016 Ιανουάριος 2016 Φεβρουάριος 2016 Μάρτιος 2016 Απρίλιος 2016 Μάιος 2016 Ιούνιος 2016 Ιούλιος 2016 Αύγουστος 2016 Σεπτέμβριος 2016 Οκτώβριος 2016 Νοέμβριος 2016 Δεκέμβριος 2016 2015 Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις Εθν.Συντον.Κέντρο Ελ. Συνόρων, Μεταν. & Ασύλου Υπηρ. Διαχείρ. Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγρ. Υλικό Αρχείου

 

24-06-2016: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στο Ισραήλ Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αθήνα, 24 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στο Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, ανταποδίδοντας την επίσημη επίσκεψη του Επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών του Ισραήλ (ΝΕΜΑ) κ. Bezalel Traiber, τον περασμένο Ιανουάριο στην Ελλάδα, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ (21-23/06/2016), με σκοπό την συνέχιση των συνομιλιών για την ολοκλήρωση των διαδικασιών υπογραφής μνημονίου συνεργασίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας, μεταξύ των δύο χωρών.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα και του Επικεφαλής της Ισραηλινής Αρχής, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να διαμορφωθεί το οριστικό σχέδιο του κειμένου, το οποίο και έγινε τελικά αποδεκτό, ενώ απομένει πλέον μόνο η υπογραφή από τους αρμόδιους υπουργούς Ελλάδας και Ισραήλ. Μεταξύ άλλων, με τη συμφωνία επιδιώκεται η αμοιβαία συνδρομή σε περιπτώσεις μεγάλων συμβάντων, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, η από κοινού διενέργεια εκπαιδεύσεων και σεμιναρίων, η διεξαγωγή κοινών ασκήσεων, καθώς και η καταγραφή των συμπερασμάτων και της εμπειρίας έπειτα από μεγάλα συμβάντα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης η ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μια ενδιαφέρουσα άσκηση πεδίου, η οποία διοργανώθηκε από την έμπειρη μονάδα έρευνας και διάσωσης του Ισραήλ (Home Frond Command). Μονάδα, που έχει λάβει μέρος σε πολλές αποστολές ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και σε επιχειρήσεις διάσωσης στο μεγάλο σεισμό της Αθήνας, το 1999. Η άσκηση περιελάμβανε σενάριο, που αφορούσε σε στον απεγκλωβισμό ατόμων έπειτα από κατάρρευση κτιρίου λόγω έκρηξης. Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο της ισραηλινής Υπηρεσίας Παροχής Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας (MDA Command and Control Center), καθώς και στο Αρχηγείο και την Ακαδημία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ισραήλ.

Κύρια αντίληψη και μέλημα των δύο πλευρών είναι η ενίσχυση της επιδιωκόμενης συνέργειας στον τομέα των εκτάκτων αναγκών, η οποία αναμένεται ότι θα προσφέρει σημαντική προστιθέμενη αξία στην προσπάθεια των δύο χωρών για τον περιορισμό των επιπτώσεων από την εκδήλωση φυσικών, τεχνολογικών και άλλων καταστροφών.


Το Υπουργείο | Δελτία Τύπου | Υλικό Αρχείου

Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου