Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

 
Πολιτική Ηγεσία Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δελτία Τύπου 2020 2019 2018 2017 2016 Ιανουάριος 2016 Φεβρουάριος 2016 Μάρτιος 2016 Απρίλιος 2016 Μάιος 2016 Ιούνιος 2016 Ιούλιος 2016 Αύγουστος 2016 Σεπτέμβριος 2016 Οκτώβριος 2016 Νοέμβριος 2016 Δεκέμβριος 2016 2015 Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις Εθν.Συντον.Κέντρο Ελ. Συνόρων, Μεταν. & Ασύλου Υπηρ. Διαχείρ. Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγρ. Υλικό Αρχείου

 

27-06-2016: O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη Μεγαλόπολη μετά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στη Μεγαλόπολη μετά τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις

Αθήνα, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης επισκέφτηκε χτες (26/06/2016) ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, προκειμένου να δει από κοντά τις ζημιές και τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν από τις πρωτοφανείς καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν την περιοχή καθ’όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά δεδομένα, στις περιοχές όπου εκδηλώθηκε το φαινόμενο σημειώθηκε πρωτοφανές ύψος βροχής σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, γεγονός το οποίο προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε οικείες, καταστήματα και υποδομές της πόλης.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης, Διονύση Παπαδόπουλο, καθώς και με άλλα μέλη της δημοτικής Αρχής στο Δημαρχείο της πόλης, όπου ενημερώθηκε εκτενώς για την κατάσταση και τις ανάγκες, που έχουν ανακύψει μετά την εκδήλωση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Επιπλέον, ο κ. Καπάκης βρισκόταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, προκειμένου να συντονίσουν από κοινού τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό ο κανονικός ρυθμός ζωής στις πόλεις, που επλήγησαν.

Οι δήμοι Μεγαλόπολης και Τριπόλεως επλήγησαν περισσότερο από τις βροχές, που σημειώθηκαν στην Πελοπόννησο. Για το λόγο αυτό ο Γενικός Γραμματέας ήδη έχει εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη για να τεθούν οι περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρωταρχικό μέλημα είναι η καταγραφή από τις αρμόδιες επιτροπές των Δήμων και της Περιφέρειας, όλων των ζημιών, που προκλήθηκαν από τη σφοδρή νεροποντή, ώστε οι αποζημιώσεις να φτάσουν το συντομότερο δυνατόν στους δικαιούχους.


Το Υπουργείο | Δελτία Τύπου | Υλικό Αρχείου

Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου