Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

 
Πολιτική Ηγεσία Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δελτία Τύπου 2020 2019 2018 Ιανουάριος 2018 Φεβρουάριος 2018 Μάρτιος 2018 Απρίλιος 2018 Μάιος 2018 Ιούνιος 2018 Ιούλιος 2018 Αύγουστος 2018 Σεπτέμβριος 2018 Οκτώβριος 2018 Νοέμβριος 2018 Δεκέμβριος 2018 2017 2016 2015 Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις Εθν.Συντον.Κέντρο Ελ. Συνόρων, Μεταν. & Ασύλου Υπηρ. Διαχείρ. Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγρ. Υλικό Αρχείου

 

20-12-2018: Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού παρέστη σε εκδήλωση στην Αμυγδαλέζα για την «Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη» Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 20 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού παρέστη σε εκδήλωση στην Αμυγδαλέζα για την «Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη»

Στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας Μετανάστη», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2018, το μεσημέρι, στο προαναχωρησιακό κέντρο της Αμυγδαλέζας, εκδήλωση για το σύνολο των μεταναστών και αιτούντων άσυλο, οι οποίοι διαμένουν προσωρινά στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, ενώ βρίσκονται στη διαδικασία εθελούσιας επιστροφής μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ή στη διαδικασία επανένωσης οικογενειών.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού, αρμόδιος επί θεμάτων αλλοδαπών, υπηκόων τρίτων χωρών και παράτυπης μετανάστευσης, Τζανέτος Φιλιππάκος, συνοδευόμενος από την Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και τον Προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγο Αχιλλέα Σκανδάλη.

Παραβρέθηκαν, επίσης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μετανάστευσης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Κοσσιώρης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Σουρμελής και ο αναπληρωτής Διοικητή του Κέντρου, Υπαστυνόμος Α’ Ασημάκης Σολωμός.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, έλαβαν χώρα ψυχαγωγικές δραστηριότητες, σε συνεργασία με Μη Κερδοσκοπικά Σωματεία, ενώ προσφέρθηκαν δώρα στα παιδιά των οικογενειών που διαμένουν στο Κέντρο.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού συνομίλησε με μετανάστες που φιλοξενούνται στην εγκατάσταση για θέματα που αφορούν στις συνθήκες διαμονής, καθώς και με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας του αστυνομικού προσωπικού.

Η 18η Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως «Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη», σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εκστρατεία του ΟΗΕ για την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών, όπως αυτά θεσπίζονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.


Το Υπουργείο | Δελτία Τύπου | Υλικό Αρχείου

Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου