Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

 
Πολιτική Ηγεσία Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δελτία Τύπου 2020 Ιανουάριος 2020 Φεβρουάριος 2020 Μάρτιος 2020 Απρίλιος 2020 Μάιος 2020 Ιούνιος 2020 Ιούλιος 2020 Αύγουστος 2020 Σεπτέμβριος 2020 2019 2018 2017 2016 2015 Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις Εθν.Συντον.Κέντρο Ελ. Συνόρων, Μεταν. & Ασύλου Υπηρ. Διαχείρ. Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγρ. Υλικό Αρχείου

 

25-08-2020: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αυστριακός Υπουργός Εσωτερικών στον Έβρο Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 25 Αυγούστου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την αμέριστη στήριξη της Αυστρίας προς την Ελλάδα στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Καρλ Νιχάμερ από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές Έβρου, τα οποία επισκέφθηκε μαζί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου Νότη Μηταράκη και τον αναπληρωτή υπουργό Γιώργο Κουμουτσάκο.

«Τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Αυστρίας. Είχαμε εξαιρετικά χρήσιμες και εποικοδομητικές διμερείς συνομιλίες. Η Αυστρία θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας και θα τη βοηθήσει σε ό,τι χρειαστεί», τόνισε ο Αυστριακός υπουργός, αμέσως μετά την ενημέρωση που έγινε στην αίθουσα συσκέψεων του Στρατιωτικού Φυλακίου 1, για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα κατά μήκος του Έβρου.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τον ευχαρίστησε για την σταθερή συνδρομή της αυστριακής κυβέρνησής, λέγοντας :

"Συνόδευσα τον Αυστριακό Υπουργό Εσωτερικών στα σύνορα της Ευρώπης. Ο Υπουργός ενημερώθηκε και για τα γεγονότα του Μαρτίου και για τις σημερινές εξελίξεις από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και του Στρατού.

Από τον Μάρτιο οι σημαίες της Ευρώπης είναι εδώ. Η Frontex είναι εδώ.

Είναι «εδώ» και ο πολιτισμός της Ευρώπης, που δεν ανέχεται να γίνονται οι μετανάστες εργαλεία σε γεωπολιτικές επιδιώξεις.

Από τον Μάρτη οι Εβρίτες επιβεβαιώθηκαν σαν οι Ευρωπαίοι ακρίτες.

Η φύλαξη των συνόρων συνεχίζεται, η Ευρώπη με την κατασκευή του φράκτη θωρακίζεται.

Ευχαριστώ και πάλι τον υπουργό και την Αυστριακή κυβέρνηση για τη σταθερή συνδρομή τους."

Μαζί με τους Έλληνες υπουργούς ο κ. Νιχάμερ ξεναγήθηκε στο Φυλάκιο, περπάτησε μέχρι την "αλυσίδα", όπου βρίσκεται η τελευταία ελληνική σκοπιά, πάνω στη συνοριακή διάβαση, η οποία είναι κλειστή, και ενημερώθηκε για τα γεγονότα του περασμένου Μαρτίου. Είδε το ειδικό θωρακισμένο όχημα "τυφώνας" της ΕΛΑΣ, το οποίο είναι προσφορά της κυβέρνησης της Αυστρίας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με άνδρες της FRONTEX, μεταξύ αυτών και αρκετοί συμπατριώτες του Αυστριακοί, τους οποίους ευχαρίστησε για το έργο που προσφέρουν στην προστασία των συνόρων.


Το Υπουργείο | Δελτία Τύπου | Υλικό Αρχείου

Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου