Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

 
Πολιτική Ηγεσία Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δελτία Τύπου 2020 Ιανουάριος 2020 Φεβρουάριος 2020 Μάρτιος 2020 Απρίλιος 2020 Μάιος 2020 Ιούνιος 2020 Ιούλιος 2020 Αύγουστος 2020 Σεπτέμβριος 2020 2019 2018 2017 2016 2015 Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις Εθν.Συντον.Κέντρο Ελ. Συνόρων, Μεταν. & Ασύλου Υπηρ. Διαχείρ. Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγρ. Υλικό Αρχείου

 

04-03-2020: Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου ( IFRC ) και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου ( IFRC ) και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Συνάντηση είχε σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου με τον Πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) κ. Francesco Rocca και τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιο Αυγερινό.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, συζητήθηκε κυρίως η συνάρτηση του παράγοντα της δημόσιας υγείας με το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα και με το θέμα της εξάπλωσης του κορονοΐού.

Στο πλαίσιο αυτό οι δυο Πρόεδροι εξέφρασαν τη βούληση για την παροχή βοήθειας και ειδικότερα τεχνικής υποστήριξης και υγειονομικού υλικού στις αστυνομικές Υπηρεσίες, στην περιοχή του Έβρου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ώστε να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες.

Επιπλέον, συζητήθηκε η περαιτέρω ενίσχυση και επέκταση του Μνημονίου Συνεργασίας, που υπογράφηκε τον προηγούμενο μήνα μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στους τομείς της εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ψυχοκοινωνικής στήριξης σε κρατούμενους και σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση ο κ. Υφυπουργός ευχαρίστησε τους δυο Προέδρους για την αρωγή και βοήθεια που παρέχει ο Ερυθρός Σταυρός την κρίσιμη αυτή περίοδο.


Το Υπουργείο | Δελτία Τύπου | Υλικό Αρχείου

Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου