Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

 
Πολιτική Ηγεσία Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δελτία Τύπου 2020 Ιανουάριος 2020 Φεβρουάριος 2020 Μάρτιος 2020 Απρίλιος 2020 Μάιος 2020 Ιούνιος 2020 Ιούλιος 2020 Αύγουστος 2020 Σεπτέμβριος 2020 2019 2018 2017 2016 2015 Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις Εθν.Συντον.Κέντρο Ελ. Συνόρων, Μεταν. & Ασύλου Υπηρ. Διαχείρ. Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγρ. Υλικό Αρχείου

 

04-03-2020: Ασφάλεια και υδάτινο περιβάλλον το αντικείμενο σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 4 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ασφάλεια και υδάτινο περιβάλλον το αντικείμενο σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Η ασφάλεια των πολιτών σε σχέση με τις ανθρώπινες δραστηριότητες στο υδάτινο περιβάλλον της χώρας (λίμνες, ποτάμια, κολυμβητικές δεξαμενές κ.λπ.) και η μείωση των πνιγμών, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (4 Μάρτιου 2020) στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Συμμετείχαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, υπηρεσιακοί παράγοντες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και ο Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Safe Water Sports. κ. Παναγιώτης Πασχαλάκης.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης συμφωνήθηκε η συλλογή και καταχώρηση στο Παρατηρητήριο Πνιγμών & Ατυχημάτων του Safe Water Sports, των στοιχείων από πνιγμούς στα εσωτερικά ύδατα της χώρας, ώστε να αποτελέσει το κεντρικό εργαλείο στη χάραξη εθνικής στρατηγικής για τη μείωση των πνιγμών και των θανάτων στο υδάτινο περιβάλλον.

Παράλληλα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα συμμετάσχει στην ενημερωτική εκστρατεία, που θα υλοποιηθεί την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών τρίτης ηλικίας για την ασφάλειά τους στη θάλασσα.

Για το ευαίσθητο θέμα της ασφάλειας των πολιτών στο υδάτινο περιβάλλον της χώρας, θα υπογραφεί - το επόμενο χρονικό διάστημα - Μνημόνιο Συνεργασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον Οργανισμό Safe Water Sports.


Το Υπουργείο | Δελτία Τύπου | Υλικό Αρχείου

Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου