Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

 
Πολιτική Ηγεσία Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δελτία Τύπου 2020 Ιανουάριος 2020 Φεβρουάριος 2020 Μάρτιος 2020 Απρίλιος 2020 Μάιος 2020 Ιούνιος 2020 Ιούλιος 2020 Αύγουστος 2020 Σεπτέμβριος 2020 2019 2018 2017 2016 2015 Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις Εθν.Συντον.Κέντρο Ελ. Συνόρων, Μεταν. & Ασύλου Υπηρ. Διαχείρ. Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγρ. Υλικό Αρχείου

 

12-06-2020: Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου επισκέφτηκε σήμερα τα Ιωάννινα Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 12 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου επισκέφτηκε σήμερα τα Ιωάννινα

Παρέστη σε εκδήλωση στο πλαίσιο παράδοσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού – δωρεάς του ΚΕ.ΜΕ.Α. στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας

Συνοδευόταν από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) κ. Νικόλαο Γερασιμίδη και τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου επισκέφτηκε σήμερα τα Ιωάννινα, όπου παρέστη σε εκδήλωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο παράδοσης υλικοτεχνικού εξοπλισμού – δωρεάς του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ιωαννίνων, Άρτας και Θεσπρωτίας.

Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε από τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) κ. Νικόλαο Γερασιμίδη. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει θερμικές κάμερες, αλεξίσφαιρα γιλέκα, κιάλια, φορητούς ασυρμάτους – πομποδέκτες, αντιβαλλιστικά κράνη κ.λπ. είδη καθώς και εννιαθέσιο σύγχρονο όχημα μεταφοράς προσωπικού για τις ανάγκες του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακκαβιάς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο κ. Υφυπουργός στην ομιλία του ευχαρίστησε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: « …θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μας στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του Κέντρου, τον κ. Γερασιμίδη, ο οποίος και με ιδιαίτερη θα έλεγα προθυμία, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Υπουργείου να υπάρξει αυτή η βοήθεια και η προσφορά του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας και προς τις Υπηρεσίες της Ηπείρου, οι οποίες βρίσκονται και αυτές σε έναν αγώνα, από πλευράς καταπολέμησης της εγκληματικότητας και ειδικά της διασυνοριακής εγκληματικότητας στα σύνορά μας, στα ελληνοαλβανικά σύνορα…»

Ο κ. Υφυπουργός σημείωσε περαιτέρω ότι: «…Αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία σημαντική προσφορά και είναι υλικά τα οποία τα χρειάζεται το προσωπικό, είναι πρώτης ανάγκης και ειδικότερα μετά τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε η Ελληνική Αστυνομία λόγω και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η χώρα όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Υπήρξαν προβλήματα και στον εκσυγχρονισμό τον υλικοτεχνικό της Ελληνικής Αστυνομίας και έτσι η προσφορά του ΚΕ.ΜΕ.Α. έχει μία ξεχωριστή σημασία…»

Υπενθυμίζεται ότι το ΚΕ.ΜΕ.Α. είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτεύεται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και αποτελεί επιστημονικό, ερευνητικό και συμβουλευτικό φορέα, με σκοπό τη διεξαγωγή θεωρητικής και εφαρμοσμένης έρευνας και την εκπόνηση μελετών, ιδίως σε στρατηγικό επίπεδο, για θέματα που αφορούν την Πολιτική Ασφάλειας, καθώς και την παροχή υπηρεσιών, γνωμοδοτικού και συμβουλευτικού χαρακτήρα, σε θέματα ασφάλειας γενικότερα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, η Βουλευτής Ιωαννίνων κα. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Μωυσής Ελισάφ, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, Ταξίαρχος Γεώργιος Βασιλείου Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μουσελίμης, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Σιώρος και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Ιωάννης Παππάς αντίστοιχα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Υφυπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας και της Ένωσης Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Ιωαννίνων, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, της Βουλευτή Ιωαννίνων κας Μαρίας – Αλεξάνδρας Κεφάλα, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου και του Διευθυντή Αστυνομίας Ιωαννίνων.

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τους ανωτέρω και τον Αναπληρωτή Διευθυντή του ΚΕ.ΜΕ.Α., επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ. Μάξιμο στην έδρα της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Υφυπουργός, προ της άφιξής του στο Αστυνομικό Μέγαρο Ιωαννίνων, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου.


Το Υπουργείο | Δελτία Τύπου | Υλικό Αρχείου

Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου