Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

 
Πολιτική Ηγεσία Γραφείο Τύπου Δελτία Τύπου 2018 2017 Ιανουάριος 2017 Φεβρουάριος 2017 Μάρτιος 2017 Απρίλιος 2017 Μάιος 2017 Ιούνιος 2017 Ιούλιος 2017 Αύγουστος 2017 Σεπτέμβριος 2017 Οκτώβριος 2017 Νοέμβριος 2017 Δεκέμβριος 2017 2016 2015 Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις Υπηρ. Διαχείρ. Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγρ. Υλικό Αρχείου

 

17-07-2017: Επίσκεψη στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Φιλοξενίας Αμυγδαλέζας βουλευτών και στελεχών του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 17 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Φιλοξενίας Αμυγδαλέζας βουλευτών και στελεχών του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτου Φιλιππάκου

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος με Αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017, το Προαναχωρησιακό Κέντρο Φιλοξενίας στην Αμυγδαλέζα, όπου κρατούνται μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται στη διαδικασία της εθελούσιας επιστροφής μέσω του ΔΟΜ ή και στη διαδικασία επανένωσης οικογενειών.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν οι βουλευτές Ελένη Σταματάκη και Αφροδίτη Σταμπουλή, καθώς και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Κατερίνα Κνήτου, Πάνος Λάμπρου και οι Φώτης Ανδρεόπουλος και Λένα Κουγέα.

Η αντιπροσωπεία συζήτησε αναλυτικά με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, τον Διευθυντή της Δ/νσης Αλλοδαπών Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Λουζιώτη, τον Υποδιευθυντή της ίδιας Υπηρεσίας Α/Δ Σωτήριο Νικολακόπουλο και τον διοικητή του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. Αμυγδαλέζας, αναφορικά με τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης μίλησαν με μεγάλο αριθμό μεταναστών και προσφύγων, τόσο για τις συνθήκες κράτησης- για τις οποίες υπήρξε κοινή παραδοχή ότι έχουν σαφώς βελτιωθεί σε σχέση με το παρελθόν-, όσο και για την παραμονή στο χώρο, ειδικότερα των ασυνόδευτων παιδιών και των ανηλίκων, που βιώνουν τραυματικά την εγκατάλειψη της πατρίδας τους.

Αντάλλαξαν επίσης απόψεις και διερεύνησαν τρόπους βελτίωσης της παραμονής των μεταναστών και προσφύγων, με κάθε εφικτό τρόπο, πάντα σε σχέση με τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Η αντιπροσωπεία ευχαρίστησε τους αρμοδίους για την ενημέρωση και συμφώνησε να υπάρξει συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την προώθηση του κυβερνητικού έργου, στο προσφυγικό -μεταναστευτικό ζήτημα.


Το Υπουργείο | Δελτία Τύπου | Υλικό Αρχείου

Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου