Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

 
Πολιτική Ηγεσία Γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δελτία Τύπου 2020 Ιανουάριος 2020 Φεβρουάριος 2020 Μάρτιος 2020 Απρίλιος 2020 Μάιος 2020 Ιούνιος 2020 Ιούλιος 2020 Αύγουστος 2020 Σεπτέμβριος 2020 2019 2018 2017 2016 2015 Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις Εθν.Συντον.Κέντρο Ελ. Συνόρων, Μεταν. & Ασύλου Υπηρ. Διαχείρ. Ευρωπαϊκών Αναπτυξιακών Προγρ. Υλικό Αρχείου

 

27-06-2020: Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης στα Ανώγεια Εκτύπωση Ηλεκτρονική Διεύθυνση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Ιουνίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης στα Ανώγεια

Ενισχύονται τα Τμήματα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου και Μεσσαράς

«Βεντέτες και παλιανθρωπιές τη φήμη μας μαυρίζουν. Χαλούν τσ’ ανθρώπινες ψυχές κι ούλους μας ταλανίζουν». Με αυτή τη μαντινάδα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους Ανωγειανούς να αφήσουν στο παρελθόν τις βεντέτες και να τηρήσουν τους νόμους, που όλοι πρέπει να σέβονται.

Από τα Ανώγεια, όπου βρίσκεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είπε: «Καλώ τους Ανωγειανούς να μείνετε ανυπότακτοι στην αδικία, στην εκμετάλλευση, στην απανθρωπιά και τους σκοτωμούς. Κι αν η βεντέτα είναι στις παραδόσεις σας, είστε παλικάρια και μπορείτε να τις αλλάξετε. Όσες πάλιωσαν και χάλασαν. Όχι μόνο γιατί το λέει ο νόμος, αλλά γιατί οι λεβέντες δεν είναι για να τους χαλάμε σε βεντέτες. Είμαι εδώ γιατί σέβομαι τους Ανωγειανούς και την ιστορία τους. Σέβομαι όμως και τη Δημοκρατία. Σέβομαι τον νόμο, αυτόν εκπροσωπώ. Η παρανομία στη δημοκρατία δεν είναι ανυπακοή, είναι έγκλημα. Ο νόμος δεν κάνει καμία εξαίρεση. Γιατί αν έκανε εξαιρέσεις, θα ήταν άδικος. Ο νόμος εφαρμόζεται το ίδιο στην Αθήνα, στα Ζωνιανά, στη Μάνη και στα Σφακιά».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε, επίσης, την ενίσχυση των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων με επιπλέον 50 αστυνομικούς, όπως και με τεχνικά μέσα και οχήματα. «Θα επιδιώξουμε, μέσα από ένα επιχειρησιακό σχέδιο, να οδηγήσουμε τον νόμο και τη δημοκρατική τάξη της περιοχής στα κανονικά επίπεδα. Να λειτουργήσουμε στο επίπεδο της αποτροπής και της πρόληψης, έτσι ώστε να βελτιώσουμε συνολικά το κλίμα της κοινωνικής ειρήνης στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Δεδομένων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών παραβατικότητας των περιοχών Ανωγείων και Μυλοπόταμου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συζήτησε το θέμα της ανάγκης ενίσχυσης των δυνάμεων σε αυτές, με τον Υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνης, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιόνη και τους Δημάρχους Ανωγείων και Μυλοποτάμου.

Επιπλέον, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη προήδρευσε συσκέψεων στα Ανώγεια με Ανώτατους Αξιωματικούς και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Ακολούθως μαζί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη επισκέφθηκαν το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Μυλοποτάμου και συναντήθηκαν με τον Διοικητή και στελέχη του ΤΑΕ.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, εδώ.


Το Υπουργείο | Δελτία Τύπου | Υλικό Αρχείου

Σύνδεσμοι | Χάρτης του site | Αναζήτηση | Επικοινωνία

Web Design & Web Development Ελληνική Εταιρεία Διαδικτύου